Как да почистваме офиса, за да държим вирусите далеч от него?

Сезонът  на настинките и вирусите вече е тук. Изследвания сочат, че всяка година повече от  1 милион души са  подложени на риск от заболяване само  в следствие на допира  с мобилния си телефон, клавиатурата на компютъра  или бюрото в офиса.   

Ето  няколко съвета как да държим вирусите далеч от работното  място, на което прекарваме повече от 70 % от времето си :

1.Уверете се, че бюрото Ви е чисто  

Замисляли ли сте се какво количество бактерии крие бюрото в офиса? Изследвания сочат, че по бюрата ни има над 10 милиона микроорганизми. СЪВЕТ: Почиствайте и дезинфекцирайте ежедневно своето бюро,  мишка и клавиатура,  дори и слушалките от мобилния  си телефон.  Винаги дръжте под ръка антибактериални кърпички.

 

2.Избягвайте да се храните на бюрото си

Остатъка от храна по  бюрото създава условия за размножаване на бактерии.

Ако все пак в забързаното си ежедневие нямате възможност да станете от работното си място,  задължително почиствайте  бюрото си преди и след хранене. Почиствайте редовно клавиатурата си от трохите или най-добре я преместете настрани, докато обядвате.

 

3.Почиствайте редовно мокета в офиса 

Мръсният мокет в офиса е причина за честото ни боледуване, особено  в сезона на вирусите. Мокета в офиса задържа микроби, бактерии и замърсители, които дишаме ежедневно.СЪВЕТ: Перете мокета в офиса си два пъти годишно с професионалната техника и оборудване.

Обадете се на 0884 644 444 и заявете изпиране на мокета от iCare още сега!

 

4.Възползвайте се от услугите на почистваща фирма, която да поддържа чистотата в офиса Ви регулярно

СЪВЕТ: Доверете се на обучените асистенти на фирма iCare, които ще почистят офиса Ви в избрано от Вас време . Обадете се на 0884 644 444 и заявете БЕЗПЛАТНО тестово посещение.